Bel: (079) 593 1217

Rookkanalen met maximale beschermingVaak word er gedacht dat een dubbelwandige buis geen warmte afgeeft door de isolatie, maar een dubbelwandig rookkanaal wordt wel degelijk warm aan de buitenkant. Hierdoor ontstaat een verhoogd risico voor brandgevaar wanneer een rookkanaal in de buurt of tegen brandbaar materiaal aan zit. Wet- en regelgeving worden steeds strenger op dit gebied en daar willen wij graag aan voldoen.

Maximale bescherming

In overleg met de fabrikant van de rookkanalen en een adviseur van een verzekeringsmaatschappij, zijn we tot een bepaalde werkwijze gekomen om het kanaal op de juiste manier te monteren. Door de houten vloer en het dak wordt er een sparing gemaakt die rondom 50 mm groter is dan het kanaal. Daar wordt een schacht doorheen gemaakt van superisolplaat die een beschermende en isolerende werking heeft. Daarna gaat het rookkanaal er pas doorheen, dit zorgt voor een maximale bescherming van brandbare delen van het dak of de vloerconstructie.

Schoorsteenbrandbestendig

Door de unieke gepatenteerde constructie is Metaloterm® AT niet alleen bestand tegen schoorsteenbrand, maar is het kanaal ook herbruikbaar na een schoorsteenbrand.

30 jaar garantie

Het Metaloterm® AT-systeem heeft een garantieperiode van maar liefst 30 jaar.
Deze garantie geldt uiteraard ook na schoorsteenbrand.