Bel: (079) 593 1217

Dubbele branders Bellfires


Een gezellig haardvuur dat minder warmte kan geven.

Bellfires heeft twee schakelbare branders ontwikkeld waardoor de haard toch gezellig kan branden op de momenten dat u geen volledige warmte capaciteit wenst.


Waarom de dubbele brander van Bellfires?

1. Uw haard personaliseren: Line Fire of Centre Fire.
Hiermee kunt u het vlambeeld in de diepte (Line Fire) of in de breedte (Centre Fire) regelen. Aan u de keuze! Met deze extra optie gaat Bellfires nog een stap verder in het personaliseren van uw haard.

2. Een mooi vlambeeld zonder ongewenst extra vermogen.
Ongewenst extra vermogen zorgt voor te veel warmteopbrengst in de steeds beter geïsoleerde woningen. Daarnaast kan dit de levensduur van de haard nadelig beïnvloeden. Daarom is het maximale vermogen van de dubbele brander gelijk gehouden aan die van de enkele brander. Vanaf het maximale vermogen zijn er verschillende manieren om naar wens het vermogen te reduceren mét behoud van een mooi en hoog vlambeeld.

3. Enorme besparing stookkosten.
De dubbele brander van Bellfires  biedt de mogelijkheid om zowel het vlambeeld als het vermogen naar wens te regelen. Met één druk op de afstandsbediening kan het vermogen tot maar liefst met 40% worden verlaagd. Daarnaast is op beide standen het vlambeeld in hoogte te regelen.
Wanneer daarnaast het vlambeeld in hoogte verlaagd wordt neemt het vermogen nog verder af! Niet alleen geeft de haard minder warmte, u bespaart ook nog eens op uw stookkosten. Zo kunt u de haard nog beter afstemmen op uw dagelijkse behoefte. Deze spaarstand is speciaal bedoeld om ook tijdens de minder koude avonden toch te genieten van de gezelligheid van uw haard.

4. Geen concessies aan stevigheid, vormvastheid en betrouwbaarheid.
Aan de stevigheid en vormvastheid is veel tijd besteed. Vooral bij de langere branders is dit van essentieel belang. Zo is de brander volledig gelast. Hierin liggen de keramische tegels welke vormvast zijn. Door de keramische tegels vindt er een betere menging plaats van zuurstof en gas. Hierdoor wordt een schoon en mooi vlambeeld gecreëerd. De keramische tegels werken, net als de brandermat, ook als hitte schild waardoor de warmte boven de brander blijft. Hierdoor wordt het kromtrekken van de brander tegen gegaan. Daarnaast is er extra aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van het besturingssysteem.

5. De beste haard tegen de beste prijs.
Ondanks dat de dubbele brander qua ontwikkeling en techniek duurder is dan de enkele brander is Bellfires er toch in geslaagd deze zonder prijsverhoging aan te bieden. Dit komt omdat de Bellfires 3 serie op een slimmere manier is ontwikkeld en geproduceerd. Zonder concessies te doen aan kwaliteit en veiligheid. Zo worden alle haarden klantspecifiek geproduceerd in de eigen fabriek te Bladel, onder Eindhoven. Alle voordelen hiervan, worden terug gegeven aan u als klant. 
 

LINE FIRE

Line FireLine Fire

Voordelen Line Fire:

 • Vlambeeld in diepte te schakelen,
 • Met beide branders ingeschakeld; veel diepte in het vlambeeld,
 • Altijd een breed vuur,
 • Groot bereik van belasting en vermogen (vb. Horizon Bell 3 XXL: 6,0 - 15,5 kW),
 • Hoog rendement ± 85%,
 • Enorme besparing op uw stookkosten in sfeerstand (± 40% zonder het vlambeeld te verlagen).

 

 

CENTRE FIRE

Centre FireCentre Fire

 

Voordelen Centre Fire:

 • Vlambeeld van breed naar smal te schakelen,
 • Met beide branders ingeschakeld; vuur over de volledige breedte,
 • Met enkele brander smal, hoog vuur mogelijk (vb. Horizon Bell 3 XXL: 80cm. Tot: 170cm. breed),
 • Zeer groot bereik van belasting en vermogen (vb. Horizon Bell 3 XXL: 3,5 - 16,0 kW),
 • Hoog rendement ± 85%,
 • Enorme besparing op uw stookkosten in sfeerstand (± 40% zonder het vlambeeld te verlagen).