Bel: (079) 593 1217

Tips houthaarden en kachels


Deurafdichting

Door 1 keer per jaar het deurkoord te controleren en indien nodig te vervangen voorkomt u dat de kachel valselucht aanzuigt. Het aanzuigen van valselucht via de deur zorgt ervoor dat de verbrandings temperatuur daalt en daardoor minder schoon brand. De regelbaarheid van de haard of kachel wordt ook minder nauwkeurig. Het koord en de lijm is bij ons verkrijgbaar. De deur langsbrengen bij ons zodat wij het voor u doen is geen probleem, u wordt gebeld als de deur weer klaar ligt.

Schoorsteen klep

Veel haarden en kachels hebben een uitneembare klep, voornamelijk Flam haarden en kachels. Controleer jaarlijks of deze klep nog uitneembaar is en voldoende ruimte heeft om te bewegen, als dit niet het geval is, (de klep kan door oververhitting uitzetten en klem gaan zitten), dan kunt u op tijd vervangen, gebeurt dit niet op tijd, dan kan de klep zo vast gaan zitten met een dure reparatie als gevolg.

Ventilatoren

Bij haarden die uitgevoerd zijn met convectie ventilatoren: op tijd schoonmaken van de ventilatoren voorkomt onnodige slijtage en vervelende geluiden. De levensduur van de ventilatoren is zo veel langer.