Bel: (079) 593 1217

Rookgasventilatoren

Wat is een rookgasventilator?

Een open haard of kachel is een sieraad voor de woonkamer. Maar elke open haard, of er nu gestookt wordt met vaste of gasvormige brandstoffen, heeft een goede rookgasafvoer nodig. De aanwezige trek in het schoorsteenkanaal is hierbij een bepalende factor. Een rookgasventilator zorgt voor voldoende trek en garandeert daardoor een feilloze werking van de open haard of kachel onder alle omstandigheden. De verbetering van de trek in de schoorsteen, zorgt voor een betere zuurstoftoevoer waardoor er een betere verbranding plaatsvindt wat minder uitstoot tot gevolg heeft. De rookgasventilator kan geplaatst worden in combinatie met elk rookkanaal. Een onafhankelijk onderzoeksbureau SGS uit Arnhem heeft de rookgasventilator getest op werkzaamheid. In de uitkomst kwam duidelijk naar voren dat een verbeterde trek zorgt voor een betere verbranding! Hierdoor kunt u eenvoudiger de haard aansteken, er komt geen hinderlijke rook in huis (uitstoot fijnstof en andere toxische stoffen neemt met 30-50% af) en dit zorgt voor een gezonder klimaat in uw huis. Met de exodraft rookgasventilator kunt u stoken zonder zorgen! Gegarandeerd goede trek!

Om tot een juiste keuze te komen wat betreft het type rookgasventilator is veel informatie nodig. De grootte van de open haard of kachel en de diameter van het rookgaskanaal zijn cruciaal
voor de selectie van de geschikte rookgasventilator. Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen gebouwd te worden. Voor elke haard is er dus een oplossing beschikbaar.

Laat u adviseren door Flam Haarden & Kachels
en bepaal samen met ons welke uitvoering van de rookgasventilator
het best bij uw persoonlijke situatie past.
 

De vele voordelen van de rookgasventilator

Eenvoudig de haard aansteken
Het aansteken van de openhaard of kachel is veel eenvoudiger door een geforceerde afvoer (en dus zuurstoftoevoer).

Geen rook, roet en geuren in huis
Dankzij een goede rookgasafvoer komt er geen hinderlijke en toxische houtrook in huis. Overlast in de vorm van prikkende ogen, benauwdheid, stank en roetaanslag op muren en plafonds behoren tot het verleden met een rookgasventilator.

Optimaal rendement van de kachel
De aanwezige schoorsteentrek is één van de meest essentiële factoren voor het rendement van de kachel. Met een rookgasventilator heeft u gegarandeerd goede trek en daardoor een optimaal rendement van uw kachel.

Gezonder klimaat
Een betere trek zorgt voor een betere verbranding. Uit onderzoek (bron: SGS Arnhem) is gebleken dat door toepassing van de rookgasventilator de uitstoot van fijnstof en de toxische PAK’s (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) met 30-50% afneemt!

Oplossing voor elke haard
De rookgassen kunnen geforceerd, horizontaal of verticaal), uitgeblazen worden. Er hoeft geen lang rookkanaal of hoge schoorsteen gebouwd te worden. Voor elke haard is er een oplossing beschikbaar.